Radiology
Objective Type Questions
(Series –
37)
Q. 1. Renal vein thrombosis may be caused by
(a). hypernephroma
(b). abdominal injury
(c). severe dehydration
(d). all
Q. 2. Most common cause of renal infarct is
(a). trauma
(b). venous occlusion
(c). embolus
(d). arterial thrombosis
Q. 3. High dose urography is advocated in
(a). renal calculi
(b). chronic pyelonephritis
(c). hydronephrosis
(d). renal failure
Q. 4. IVP must be done with special caution
in case of
(a). pyelonephritis
(b). hypernephroma
(c). hyper parathyroidism
(d). multiple myeloma
Q. 5. The commonest cause of mediastinal
emphysema is
(a). chest injuries
(b). tracheostomy
(c). perforating lesion of bronchi
(d). diagnosing presacral air insufflation
Q. 6. Normal capacity of stomach is
(a). 20 ozs
(b). 30 ozs
(c). 40 ozs
(d). 50 ozs
Q. 7. Stomach is displaced anteriorly and
medially in case of enlargement of
(a). left kidney
(b). left lobe of liver
(c). spleen
(d). none
Q. 8. Perforation of G.I. tract is most
commonly seen in
(a). peptic perforation
(b). diverticulitis of colon
(c). carcinoma of colon
(d). none
Q. 9. “Bird of Prey” sign is classic of
(a). intussusception
(b). hirschsprung`s disease
(c). intestinal obstruction due to growth
(d). volvulus of sigmoid colon
Q. 10. The normal size of pancreatic duct is
(a). 1mm
(b). 2mm
(c). 3mm
(d). 4mm
Answers
|
Q.
1 -
(d)
Q.
3 -
(d)
Q.
5 -
(b)
Q.
7 -
(c)
Q.
9 -
(d)
|
Q.
2 -
(c)
Q.
4 -
(d)
Q.
6 -
(c)
Q.
8 -
(a)
Q.10 - (b)
|
Powered by LPKH3