Series 37


Radiology Objective Type Questions
(Series – 37)


Q. 1. Renal vein thrombosis may be caused by
(a). hypernephroma
(b). abdominal injury
(c). severe dehydration
(d). all


Q. 2. Most common cause of renal infarct is
(a). trauma
(b). venous occlusion
(c). embolus
(d). arterial thrombosis


Q. 3. High dose urography is advocated in
(a). renal calculi
(b). chronic pyelonephritis
(c). hydronephrosis
(d). renal failure


Q. 4. IVP must be done with special caution in case of
(a). pyelonephritis
(b). hypernephroma
(c). hyper parathyroidism
(d). multiple myeloma


Q. 5. The commonest cause of mediastinal emphysema is
(a). chest injuries
(b). tracheostomy
(c). perforating lesion of bronchi
(d). diagnosing presacral air insufflation


Q. 6. Normal capacity of stomach is
(a). 20 ozs
(b). 30 ozs
(c). 40 ozs
(d). 50 ozs


Q. 7. Stomach is displaced anteriorly and medially in case of enlargement of
(a). left kidney
(b). left lobe of liver
(c). spleen
(d). none


Q. 8. Perforation of G.I. tract is most commonly seen in
(a). peptic perforation
(b). diverticulitis of colon
(c). carcinoma of colon
(d). none


Q. 9. “Bird of Prey” sign is classic of
(a). intussusception
(b). hirschsprung`s disease
(c). intestinal obstruction due to growth
(d). volvulus of sigmoid colon


Q. 10. The normal size of pancreatic duct is
(a). 1mm
(b). 2mm
(c). 3mm
(d). 4mm






Answers


Q. 1    -  (d)
Q. 3    -  (d)
Q. 5    -  (b)
Q. 7    -  (c)
Q. 9    -  (d)



Q. 2    -  (c)
Q. 4    -  (d)
Q. 6    -  (c)
Q. 8    -  (a)
Q.10   -  (b)





Powered by LPKH3
https://www.youtube.com/channel/UCleeJ5MzECpP6zMWIM60ttg
 

Series 27 28 29 30 31 32  33  34  35  36  ... 38

No comments:

Post a Comment

Popular Posts