Series 36




Radiology Objective Type Questions
(Series – 36)


Q. 1. Best view for visualizing C1 and C2 vertebrae is
(a). AP
(b). LATERAL
(c). ODONTOID
(d).OBLIQUE


Q. 2. Most sensitive phase to radiotherapy is
(a). G1
(b). S
(c). G2M
(d). M


Q. 3. Conformation radiotheraphy uses
(a). Multileaf collimator
(b). Single leaf collimator
(c). Cone
(d). Cylinder


Q. 4. Bohler`s angle is seen in
(a). Calcaneum
(b). Talus
(c). Navicular
(d). Cuboid


Q. 5. Complete saturation is a condition where,
(a). not enough time is given to allow the T2 decay to complete
(b). the image becomes brighter
(c). longitudinal magnetization is not allowed to recover between excitations
(d). proton density effects predominate


Q. 6. The time between excitation pulses is
(a). T1
(b). TE
(c). TR
(d). PR


Q. 7. Presaturation pulses are often used to
(a). improve spatial resolution
(b). reduce flow artifacts
(c). reduce scan time
(d). turn flowing blood bright


Q. 8. Filling of a bladder to act as window for proper gynaecological examination should be
(a). proper filling
(b). over filling
(c). under filling
(d). bladder should be empty


Q. 9. The placental thickness is abnormal, if it is more than
(a). 2cm
(b). 3cm
(c). 4cm
(d). 5cm


Q. 10. In scrotal ultrasound the best technique is
(a). contact scan
(b). water bath scan
(c). both
(d). none






Answers


Q. 1    -  (c)
Q. 3    -  (a)
Q. 5    -  (c)
Q. 7    -  (b)
Q. 9    -  (d)



Q. 2    -  (c)
Q. 4    -  (a)
Q. 6    -  (c)
Q. 8    -  (a)
Q.10   -  (a)





Powered by LPKH3
https://www.youtube.com/channel/UCleeJ5MzECpP6zMWIM60ttg
 

Series 24 25 26 27 28 29 30 31 32  33  34  35 ... 37

No comments:

Post a Comment

Popular Posts