Series 33




Radiology Objective Type Questions
(Series – 33)


Q. 1. Which unit of radiology have two advantages that they can be used for claustrophobic patients and they provide imaging guidance for interventional procedures?
(a). Open MRI
(b). MRI
(c). Both
(d).None


Q. 2. 0.3, 0.5, 1.0, 1.5 and 3 T, are the most common magnetic field strengths of what?
(a). CT scan machine
(b). X-ray machine
(c). Fluoroscopy machine
(d). MRI machine


Q. 3. Open MRI machine use magnet of which shape?
(a). Large bore shaped
(b). C-shaped
(c). Both
(d). None


Q. 4. Open MRI machine magnets are,
(a). Weaker than Closed MRI machines.
(b). Stringer than Closed MRI machines.
(c). Equal to Closed MRI machines
(d). All


Q. 5. Typically Open MRI machines are used magnets of ranges from?
(a). 0.1 to 3 T
(b). 0.1 to 2 T
(c). 0.1 to 1 T
(d). 0.1 to 0.3T


Q. 6. Conventional Closed MRI machines are use magnet of which shape?
(a). C - shaped
(b). Bore shaped
(c). Closed Narrow tunnel shaped
(d). All


Q. 7. Following are the Components of the MRI system, except
(a). Power Supplies, Computer System, Monitoring Camera
(b). Cooling System, Documentation system
(c). RF, Gradient system
(d). Radiation, X-rays


Q. 8. The room of a MRI unit is completely shielded by a cage, which is called?
(a). Magnetic Cage
(b). Faraday`s cage
(c). Gentry cage
(d). RF cage


Q. 9. The MR images are exposed on which film with the laser camera connected to the MRI system?
(a). Magnetic film
(b). Black film
(c). Thick Plastic film
(d). X-ray film


Q. 10. The homogeneous magnetic field required for MR Imaging is generated by a,
(a). Superconducting magnet
(b). Permanent magnet
(c). Electromagnets
(d). All



Answers


Q. 1    -  (a)
Q. 3    -  (c)
Q. 5    -  (d)
Q. 7    -  (d)
Q. 9    -  (d)



Q. 2    -  (d)
Q. 4    -  (a)
Q. 6    -  (c)
Q. 8    -  (b)
Q.10   -  (a)





Powered by  LPKH3
https://www.youtube.com/channel/UCleeJ5MzECpP6zMWIM60ttg


Series 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... 34

No comments:

Post a Comment

Popular Posts